onsdag 9. desember 2009

Jeg og Gibson hadde oss en god tur i Sørmarka på formiddagen igår. Det var herligt. Mens vi gikk i skogen kom det en annen hund et lite stykke bak oss. Gibson var på vei for å hilse, jeg kallte på ham. Han stoppet opp og tenkte et lite sekund før han kom tilbake til meg i stedet for å gå til den andre hunden å hilse. Blir så glad når han gjør slik, og ønsker at det skal funke slik hver gang. Spesielt greit er det jo om en går tur løst og det kommer en annen i bånd. Da er det fint å ha en hund som kommer tilbake til meg når det ikke passer å hilse :-)

Igår var vi en tur hjemme hos foreldrene til Henning.
Mellom Gibson og Khan har det alltid vært Gibson som er sjefen og det har gått fint til nå for Khan har syns at det har vært greit. De har aldri kranglet noe mer enn at det har blitt litt knuffing med lyd og så gir det seg.
Igår tok vi en tur ned til en STOR fotballbane der de fikk leke og løpe fra seg.
Da vi kom inn igjen begynte Gibson og Khan å leke med hverandre. Koseleke som de pleier å gjøre. Far til Henning satte seg på gulvet og ble med i leken. Hva som gjorde utslaget er vanskelig å si men plutselig barket de sammen. Alt skjer så fort og det gikk noen laange sekunder (føltes hvertfall slik) før vi fikk tatt vekk Khan. Gibson hylte skikkelig oppi det hele. Etterpå kunne vi se at Khan hadde bitt Gibson i øret og på halsen. Gibson blødde en del til å begynne med. Ikke noe morro når det er slik :( Khan er 14 mnd gammel og en skikkelig tøffing for tiden. Han har mye hormorner i sving og de har litt utfordringer med andre han hunder.
Han og Gibson har aldri vært noe problem. Blir spennende å se hvordan det går neste gang, men vi kan nok ikke ha dem inne i lag når det er slik. Bare håper at de fortsatt er venner.
Vi merker lite til at Gibson har behov for å sjefe med andre hunder utendørs. Det er kun innendørs da vaktinnstinktene kommer frem at han blir eiesyk på tinga ovenfor andre hunder. Vi er ofte på turer løst og jeg vil si han fungerer bra med de fleste. Har enda ikke opplevd noen slosskamp og jeg ble ganske så redd igår. Hehe.. pinglete JA. Blir jo litt redd når det blir alvor av det.

5 kommentarer:

  1. Huff, håper det går bra med Gibson! :)

    Takk for hilsen i bloggen vår! :D

    SvarSlett
  2. Det er ikke noe kjekkt når hunder barker sammen sånn, er ikke rart du fikk deg en støkk! Får ikke håpe de blir uvenner nå når Khan er i ferd med å bli voksen :/

    SvarSlett
  3. Hvis jeg skal tippe, så vil jeg tro at Khan (etter det jeg forstod av situasjonen) følte han fikk ekstra styrke da far til Henning satte seg ned sammen med dem. Det er ofte da ting går galt mellom to hanner. :-)

    De er helt sikkert fortsatt venner, men det kan nok være litt lurt å begrense lekingen mellom de to inne en stund fremover.

    Og at det kom blod behøver ikke bety at det var ekstra ille, selv om det helt sikkert opplevdes slik. Med så kort pels har de ingen beskyttelse, og hvis Gibson hadde vært av en annen rase, er det nesten helt sikkert at pelsen ville beskyttet mot sånn lett knuffing. Hvis Khan virkelig hadde villet skade Gibson, så hadde han jo gjort det.

    Joey, min bl.hund som ble 13,5 år hadde en kompis som det ble litt knuffing med sånn dann og vann. Etter hver gang de hadde diskutert litt, fikk de møte hverandre i bånd (uten å hilse i bånd, altså) og gå tur sammen litt før de fikk springe løs og leke.

    Det kommer sikkert til å gå helt fint neste gang de møtes :-)

    SvarSlett
  4. Sant det Kari Anne de blir sikkert venner igjen. er jo slik at med en gang det er blod føles det mye verre... Fikk et sår etterpå, heldigvis er det på halsen så ingen mulighet for å slikke på det. Så da gror det sikkert fort.
    Knuffing og litt diskutering har det vært før, men dette var litt mer. Her hadde nok ikke Khan gitt seg med det første om vi ikke hadde skilt dem. Han hadde fortsatt lyst å ta ham etter vi hadde tatt dem fra hverandre. Men det er sikker som du sier at når de møtes ute og begrenser leken innendørs så ordner det seg nok :-)

    SvarSlett
  5. jeg synes at Pinschere veldig lett får sår/rifter i huden også jeg, antagentlig for de har så lite pels til beskyttelse. Nadira har hvertfall et eller annet lite sår etter hver eneste gang hun har lekt med en annen hund. hehe :) men så klart, blir det ordentlige sår så har nok khan tatt i litt ekstra, og det er jo ikke bra. selv om det er veldig vanlig hannhund-oppførsel.

    SvarSlett